top of page

~ Flori ale Vieții ~

30x90 cm pictură pe pânză în acrilic
Tabloul este disponibil pentru achiziționare,
Contactează-ne pentru detalii

   Acest trio de mandale vesele este o reprezentare simbolică a proceselor de Creație și Evoluție. Sămânța Vieții, Floarea Vieții și Fructul Vieții sunt considerate ”pietrele de temelie” sau stadiile evolutive a ceea ce noi numim realitate. Aceste figuri au o însemnătate remarcabilă și înțelesuri profunde pentru cei ce au cunoștințe în câmpul geometriei sacre.

   În partea stângă a tabloului, pe un fundal galben-auriu, poate fi observată Sămânța Vieții, un simbol bogat în semnificații și înțelesuri. Conține șapte cercuri suprapuse care formează o minunată floare. Pe parcursul timpului, au fost făcute diferite interpretări cu privire la simbolistica acestei ”rozete antice”. Datorită formei sale, a fost asociată cu o floare, cu Soarele, a fost utilizată pentru protecție spirituală, numită ”Mama Geometriei” și ”Uniunea Opusurilor”. Cele șapte cercuri care o formează au fost asociate cu Cele Șapte Zile ale Creației, cu cele șapte chakre energetice ale corpului, notele muzicale ș.a.m.d. Pictura surprinde în detalii grațioase câteva dintre aceste aspecte.

   În centrul tabloului se regăsește binecunoscuta ​Floare a Vieții. Forma sa geometrică a fost găsită în manuscripte, temple și lucrări de artă de-a lungul timpului, în diferite locații pe Pământ; printre cele mai vechi, în Egipt, altele în China, Israel, Japonia, India, Turcia, Italia, Spania. Forma ei simetrică și armonioasă conține valori religioase străvechi și se consideră că ar cuprinde informația a tot ceea ce există, ca un cod al vieții pentru ființele simțitoare. În centrul mandalei se regăsește Copacul Vieții din Kabbalah, derivat din forma Florii Vieții, toate acestea fiind înconjurate de solidele platonice, forme geometrice colorate și corelate cu Elementele Pământului (aer, pământ, foc, apă, eter, vid).

   Mandala din partea dreaptă a tabloului este o reprezentare ​delicată a Fructului Vieții. Tehnic vorbind, prin adăugarea mai multor cercuri pe tiparul Florii Vieții, se formează un model mai complex, compus din 13 cercuri: Fructul Vieții – recunoscut ca o amprentă a Universului. Reprezintă forma de bază a fiecărui atom, molecule, structuri, formă de viață și orice altceva existent. În numerologie, cifra 13 este considerată cheia spre Unitate, ca un portal între dimensiuni. În muzică, a 13-a notă este o repetare a primei note, însă la o frecvență mai mare. Intrarea într-o nouă octavă, mai înaltă, este analogia pentru pătrunderea într-o dimensiune superioară. Din această perspectivă, fiecare sferă reprezintă un principiu care poate fi aplicat în viața de zi cu zi, în procesul evolutiv. În lucrarea de față, fiecare cerc are o culoare și un înțeles aparte; ele semnifică pe rând: adevărul, iubirea de sine, iubirea pentru ceilalți, frumusețea, cunoașterea, înțelepciunea, starea de bine, întregul, abundența, tehnologia, puterea, transformarea și libertatea. Utilizând aceste principii ca un sistem de ghidare în viața noastră de zi cu zi, se realizează trecerea într-o dimensiune superioară, la un nivel de conștiință mai elaborat.

logo.png
bottom of page