top of page

~ Mandala Virtuților~

40x40 cm pictură pe pânză în acrilic
Tabloul este disponibil pentru achiziționare,
Contactează-ne pentru detalii

    Un proces de dezvoltare spirituală reprezentat printr-o mandală plină de înțelesuri.

        Pictura conține o multitudine de informații valoroase privind transformarea interioară prin care fiecare persoană trece, la un moment dat în viață, atunci când începe să devină tot mai conștientă.

   Mesajul transmis poate fi deslușit prin interpretarea simbolurilor care descriu munca și schimbarea interioară în procesul evolutiv. Acest lucru se întâmplă atunci când conștiența obișnuită întrupată începe să devină conștientă de sine însuși și de adevărata sa natură. Cu alte cuvinte, omul începe să se trezească din starea hipnotică a identificării cu Ego-ul său. Acest "eu" personal se referă la identitatea pe care fiecare o are, fiind de fapt un ego caracterizat de identificare și fascinație.

       În pictură, ego-urile sunt ilustrate prin niște flori multicolore ce strălucesc în întunericul nopții - în cercul din exteriorul mandalei. Ele reprezintă starea de conștiență obișnuită (denumită Eikasia în filosofie de către Platon, Kali Yuga în Hinduism). La acest nivel ego-ul este ascuns și suntem pe deplin identificați cu el. Aici se regăsește multă rezistență din partea lui, justificare, proiecție și o hipnoză în masă.

      Apoi, se produce o schimbare în percepția asupra realității, iar totul începe cu auto-observarea. Cumva, începem să devenim tot mai conștienți de noi înșine și să ne trezim treptat din starea adormită cu care eram obișnuiți. Auto-analiza ne oferă posibilitatea de a percepe și de a înțelege propriile noastre mecanisme de funcționare - corp, suflet (minte), spirit. În acest tablou, acest proces de auto-observare este reprezentat de punctul dintre ochii larg deschiși din cercul următor.

     Odată ce devenim conștienți de adevărata noastră natură și ne dăm seama că am fost identificați cu acest sistem al ego-ului, vom înceta să ii mai oferim putere și energie. Acest lucru se datorează faptului că acum putem vedea cât de distructiv este el pentru noi, oamenii din jurul nostru și întregul mediu înconjurător. A venit momentul în care sămânța schimbării este plantată. De acum înainte, vom alege să manifestăm virtuțile, în loc să lăsăm ego-ul să reacționeze. Învățăm să exprimăm calități precum smerenia, caritatea, decența sexuală, cumpătarea, răbdarea, diligența, generozitatea. Aceste virtuții sunt reprezentate în pictură sub forma unor mici mandale colorate.

    Cu cât veți privi mai profund această mandală, cu atât mai mult îi puteți vedea dinamica și dansul în care Eul se destramă și se înlocuiește cu atitudini sănătoase. Pictura mai conține și alte simboluri ce reprezintă practici utile în procesul interior de conștientizare: meditația, echilibrarea și controlul energetic, rugăciunea și experiențele transpersonale. Toate acestea ne ajută să trecem din starea ordinară de conștiență într-o stare de conștiență extinsă.

    Fii conștient!

logo.png
bottom of page