top of page

~ Namaste Mandala ~

30x30 cm pictură pe pânză în acrilic

    Namaste Mandala a fost concepută pentru a fi dăruită unui suflet ce tocmai și-a început călătoria pe acest Pământ. Scopul lucrării este de a întâmpina și a ura un călduros bun-venit noului născut.

      În centrul mandalei se conturează Sămânța Vieții, un simbol ancestral al binecuvântării și al protecției. Geometria sa sacră descrie Creația însăși. Format din șapte cercuri suprapuse, acest tipar este o reprezentare grafică asociată cu cele șapte zile ale Creației. Asemenea unei flori, Sămânța Vieții apare în această mandală ornată pe fiecare petală cu simboluri și mesaje binevoitoare.

  • Floarea de lotus reprezintă puritatea, frumusețea și renașterea.

  • Pasărea cu aripile deschise este un simbol pentru libertate eternă.

  • Pietrele armoniei ne învață despre echilibru, răbdare și ascensiune conștientă.

  • Inima ne amintește de adevărata noastră natură, Iubirea pură.

  • Mâinile alăturate simbolizează un salut respectuos și în recunoștiință, de la suflet la suflet: Namaste. E o expresie a venerației, adorării, reverenței, unei stime deosebite.

  • Simbolul OM vine cu o semnificație spirituală. Este de asemenea și o mantră, care se referă în general la Sinele Suprem și la esența realității ultime.

       Penele din jurul hexagonului sunt un simbol puternic pentru încredere, onoare, forță, înțelepciune și libertate. Vizează evoluția și ascensiunea spirituală pe un plan mai înalt. În anumite culturi penele simbolizează și comunicarea cu Spiritul și expresia înțelepciunii universale.

     Această mandală a fost realizată din suflet pentru suflet, de aceea culoarea preponderentă este verde, culoarea chakrei inimii, Anahata. În acest spațiu al iubirii se alinează corpul cu mintea și cu spiritul. De aici izvorăște intuiția, speranța, iubirea, iertarea și compasiunea.

      Namaste Mandala unifică toate aceste urări călduroase și mesaje de bun venit, împărtășind iubire sufletelor din generațiile următoare ce pornesc curajoase într-o călătorie pe Pământ.

logo.png
bottom of page