top of page

~ Mandala Autocunoașterii și
Conexiunii cu Sinele ~

50 cm diametru
pictură pe pânză în acrilic

 

MANDALA Autocunoașterii și Conexiunii cu Sinele 

O mandală ce ilustrează procesul de Autocunoaștere și Conectare cu Sinele.

Structura ei e inspirată din forma unei stele cu 8 raze, un simbol al nașterii Conștiinței Cristice, al transcendenței.

Simbolurile din centru, spațiul sacru al mandalei, descriu aspirațiile sufletului:

COPACUL - o imagine universală a legăturii dintre dintre Cer și Pământ, dintre lumea interioară și lumea exterioară. El reprezintă ființa umană într-o stare completă, SĂNĂTOASĂ, unde cele mai profunde și înrădăcinate aspecte ale sale sunt conștientizate și conectate cu sinele suprem.

SPIRALA din centru reprezintă ciclurile vieții și face referire la ideea de evoluție și ascensiune spirituală.

VULTURUL DIN ANZI simbolizează LIBERTATEA și VIZIUNEA. Cu aripile larg deschise, el se ridică măreț deasupra lumii. El vede imaginea de ansamblu, iar viziunea pe care o obține e holistică, deasupra ”labirintului mental”.

Apare și SOARELE auriu. El are atribuțiile de lumină și căldură, simbolizănd astfel CLARITATEA și IUBIREA ca aspecte a evoluției.

Mandala este decorată cu simboluri și elemente din NATURĂ - spațiul unde ne simțim ca acasă, iubiți și acceptați așa cum suntem.

Natura ne vindecă sufletul și ne arată calea spre divinitate.

 

Apare Floarea de Colț, ca simbol al PURITĂȚII și DRAGOSTEI.

 

Păsările ilustrează LIBERTATEA și ridicarea spre valorile absolute ale cerului, ale ființei.

 

Conul de brad este o reprezentare a Creației. Semințele sale sunt aranjate în tiparul Spiralei lui Fibonacci, proporția divină de creștere care se poate regăsi peste tot în natură. În multe culturi, conul de brad e asociat cu glanda pineală și ”al treilea ochi”, ca simbol al iluminării și ieșirii din tiparele condiționate ale minții.Mai apar 4 simboluri puternice și luminoase: OM (simbolul Creației), CHO KU REI (simbolul Puterii), ANTAKARANA (simbol al Vindecării) și SEI HE KI (simbol al Curățării și Purității). Ele au fiecare o vibrație înaltă și emană o energie benefică în spațiul în care e expusă mandala.

 

În tot procesul de AUTOCUNOAȘTERE apare ideea de OBSERVATOR, acel martor al experienței sufletului, care este reprezentat prin cercul exterior al mandalei. Arată asemenea unor ochi ce se deschid din iluzie și întuneric.

 

Această mandală a fost creată cu intenția de a ne aminti de natura proprie și de potențialul sufletului nostru.

logo.png
bottom of page