top of page

~ Starea de Flux ~

20x20 cm pictură pe pânză în acrilic

   Oamenii vorbesc mereu despre atingerea fericirii, însă mai mult decât atât, mai presus decât fericirea, există o stare supremă, numită și starea mistică de flux.

     În psihologia pozitivă acest concept este descris ca o stare de conștiință de maximă intensitate și creativitate, în care ne simțim cel mai bine și performăm la potențialul maxim (Mihaly Csikszentmihalyi,  Flux. Psihologia fericirii, Editura Publica, 2015).

     Amintește-ți acel moment când totul părea sincronizat, fără niciun efort sau tensiune, când totul în jurul tău se desfășura perfect.. sau imaginează-ți de exemplu momentul când un surfer prinde valul perfect, sau un artist care își prezintă intuitiv creația, sau acel moment când trenul a întârziat parcă intenționat pentru ca tu sa ajungi să îl prinzi… și exemplele pot continua la nesfârșit. Toate aceste clipe speciale care par sincronizate și nu au neapărat o explicație logică sau rațională, prezintă următoarele caracterisitci:

Lipsa sinelui egoic – sinele dispare

Lipsa efortului -  activitățile curg în mod magic

Lipsa timpului – percepția timpului se dilată și se disipă

Bogăție în informații – senzația unui download hd de înțelegere, conștientizare și deschidere de posibilități

    ”O stare de conștiință ca o realitate hd în mișcare lentă. Experiențe care mereu au fost iluzorii, stări cvasi-mistice de extaz, se simte ca și cum ai prinde viață cu adevărat!”- Jason Silva
 

     Scopul picturii este de a ne aminti de adevărata noastră natură, o stare limpede de conștiință unde miracolele se înfăptuiesc instant!

logo.png
bottom of page