top of page

~ Călătoria ~

40x40 cm pictură pe pânză în acrilic
*Tabloul este disponibil pentru achiziționare, contactează-ne pentru detalii

    O reprezentare simbolică a procesului de dezvoltare personală și ascensiune spirituală, dintr-o perspectivă shamanică, unde nivelele de conștiință sunt asociate cu cele patru animale de putere: șarpele, puma, condorul și pasărea colibri.

     Șarpelearhetipul vindecătorului; la acest nivel are loc întâlnirea cu ego-ul, unde șarpele ne învață procesul de vindecare prin propriul exemplu: la fel cum șarpele își schimbă pielea și apoi renunță la ea, așa și noi învățăm să lăsăm deoparte gândirea egocentrică, caracterizată de identificare și fascinație.

     Puma – reprezintă conexiunea arhetipală cu forța vitală a junglei; un nivel de conștiință care vizează înțelegerea ciclului natural al vieții și al relațiilor pe care le avem. În această fază, omul începe să obțină o înțelegere mai profundă a legăturilor cu ceilalți, în vederea armonizării lor. La fel cum puma nu are dușmani care să o vâneze, așa omul tinde să devină tot mai conștient de necesitatea și beneficiile îmbunătățirii calității relațiilor din viața sa.

   Condorul – înfățișează conexiunea arhetipală cu Spiritul, cu Ființa; simbolizează viziunea completă, frumusețea, claritatea și clarviziunea. Condorul ne oferă o putere de vizualizare extraordinară, deasupra tuturor perspectivelor și ne învață să vedem viața și să ne raportăm la ea prin ochii inimii. La acest nivel, omul trăiește experiența uniunii cu Sursa, manifestată prin iubire necondiționată, pace, înțelepciune, lumină.

 


   Pasărea Colibriarhetipul înțelepciunii ancestrale. Această pasăre se hrănește cu nectarul florilor- sursa vieții și ne arată Calea. Sprintenă, ageră și micuță, pasărea colibri ne arată cum să ne avântăm în călătoria creșterii și evoluției, călătoria către propriul spirit. Deși la prima vedere nu pare o pasăre destinată călătoriei lungi, în realitate ea își propune și realizează călătoria imposibilă – pornind din America Centrală spre Nord, traversează Golful Mexic fără pauză de odihnă. Abilitățile sale deosebite îi oferă posibilitatea de a bate din aripi de 200 de ori pe secundă atunci când zboară la viteză mare. Ea e singura specie care poate zbura în toate direcțiile, inclusiv cu spatele. Acest arhetip descrie nivelul de conștiință unde imposibilul devine posibil, unde extraordinarul devine ordinar.

logo.png
bottom of page