top of page

~ Copăcelul Magic ~

20x20 cm pictură pe pânză în acrilic

    În centrul mandalei apare un copăcel magic, împodibit cu simboluri de iubire și pace. În măiestria sa, el inspiră putere, siguranță și stabilitate. Este rodul creației, bogăția naturii.

    Cele patru căsuțe cu povești ce înconjoară centrul mandalei, sunt aspecte ale unei vieți echilibrate și împlinite.

   Pasărea colibri - arhetipul înțelepciunii ancestrale - Această pasăre se hrănește cu nectarul florilor- sursa vieții și ne arată Calea. Sprintenă, ageră și micuță, pasărea colibri ne arată CUM să ne avântăm în călătoria creșterii și evoluției, călătoria către propriul spirit. Deși la prima vedere nu pare o pasăre destinată călătoriei lungi, în realitate ea își propune și realizează călătoria imposibilă – pornind din America Centrală spre Nord, traversează Golful Mexic fără pauză de odihnă. Abilitățile sale deosebite îi oferă posibilitatea de a bate din aripi de 200 de ori pe secundă atunci când zboară la viteză mare. Ea e singura specie care poate zbura în toate direcțiile, inclusiv cu spatele. Acest arhetip descrie nivelul de conștiență unde imposibilul devine posibil, unde extraordinarul devine ordinar.

  Pietrele armoniei inspiră echilibrul, pacea și liniștea interioară. Ele ne amintesc de calea constructivă de a crea și a te înălța, și anume calea răbdării și a iubirii.

   Hamacul ne învață importanța și necesitatea momentelor de odihnă. Chiar dacă nu suntem conștienți mereu de valoarea momentelor de relaxare și detensionare din viața noastră, ele sunt cheia eficienței, productivității și realizării absolute.

   Dreamcatcher - se spune că acest simbol al Unității ”prinde în capcană orice necaz ce plutește prin aer, așa cum pânza de păianjen acaparează orice vine în contact cu ea”. A fost utilizat în ritualurile sacre ale nativilor americani, iar în prezent are o semnificație generală de protecție.

    Mandala ”Copăcelul Magic”, ca orice altă mandală creată din suflet, poate fi o unealtă pentru a te transpune într-un tărâm de poveste. Geometria ei sacră oferă contextul în care aspectele descrise mai sus se pot manifesta armonios în viața privitorului.

   

logo.png
bottom of page