top of page

~ Mandala Vindecătoare ~

50x50 cm pictură pe pânză în acrilic

    O mandală aparte cu o mare putere de vindecare și protecție energetică și spirituală, împodobită cu simboluri sacre.

    În centrul picturii se regăsește bine-cunoscutul simbol Antahkarana, un semn străvechi cu rol în vindecare și ascensiune spirituală. Cunoscut ca un instrument puternic pentru vindecare și meditație, simbolul era utilizat de către maeștrii chinezi și tibetani încă din acele vremuri îndepărtate.. Antahkarana crează o energie care are un efect direct asupra câmpului energetic al corpului, ajungând astfel până la fiecare chakră. ​În rezonanță cu chakra inimii, Anahata, facilitează conectarea cu dimensiunea Iubirii și a Sinelui Suprem. Cele 12 petale care o înconjoară sunt associate cu 12 calități ale inimii: bucurie, pace, bunătate, răbdare, iubire, armonie, claritate, compasiune, puritate, înșelegere, iertare și beatitudine.

 

    Cele șase flori albe de lotus reprezintă puritatea, renașterea și divinitatea. Pe petala exterioară a fiecăreia apar 6 simboluri puternice pentru vindecare, protecție și revitalizare (cele mai multe din sistemul de vindecare Reiki).

   Cel de sus se numește Cho – Ku – Rei, simbolul Puterii. Se folosește pentru a crea un spațiu protectiv, unde toată forța Universului vine Aici și Acum. 

 

     Următorul, cel din dreapta sus, este Sei – He – Ki, simbolul emoțiilor și al minții. Se utilizează pentru armonizarea subconștientului cu corpul, deblocând astfel cauzele mentale/emoționale a problemelor.

    Cel de-al treilea este Shika – So, simbolul comunicării. Se folosește pentru deschiderea chakrei gâtului, înlăturând barierele în comunicare și facilitând astfel exprimarea de sine. Totodată, Shika – So are o eficiență crescută în tratarea simptomelor fizice, pentru afecțiuni relaționate cu chakra gâtului (tuse, hipo/hipertiroidism, laringită, amigdalită ș.a.m.d)

   Shika – Sei - Ki, simbolul inimii, funcționează foarte bine pentru deschiderea către lumină a chakrei inimii, Anahata, creând un flux de iubire, compasiune și vitalitate. Este folosită pentru recuperarea sufletului (la nivel spiritual), pentru vindecarea traumelor emoționale, supărare, oboseală (la nivel psiho-emotional) și pentru tratarea afecțiunilor fizice legate de chakra inimii (ex: astm, suflu sistolic, cardiopatie ischemică, infarct miocardic, hipo/hipertensiune arterială ș.a.m.d)

 

    Dai – Ko – Myo este cunoscut ca Simbolul ”Master”. Datorită vibrației sale foarte înalte, transformarea are loc la nivelul spiritual. Energia emanată de acest simbol atinge cele mai subtile niveluri ale aurei și ale chakrelor superioare, facilitând astfel vindecarea sufletului. Atunci când sufletul spiritual este vindecat, partea mentală și fizică urmează automat procesul de vindecare.

     Ultimul dar nu și cel din urmă, unul dintre cele mai importante simboluri spirituale, este marele OM. Se referă la Atman (sufletul, sinele interior) și Brahman (realitatea ultimă, unitatea, adevărul suprem, divinitatea, cunoașterea). Este  simbolul primar a lui Dumnezeu, fiind considerat a fi și mama mantrelor în Hinduism, cu o vibrație înaltă și capacitate de purificare. La fel ca și Antahkarana, simbolul OM are putere de vindecare doar prin simpla sa prezență, emananând energii curative.

   Această mandală este specială datorită complexității sale simbolistice, fiind conectată cu lumina și vindecarea, iubirea, protecția și purificarea.

logo.png
bottom of page