top of page

~ Ochiul Prezenței ~

150 x 200 cm print digital

      Un ochi cu adevărat deschis vede Creația așa cum este ea și nu-i oferă nicio valență. Un ochi deschis privește fără judecată. El doar este, martor al manifestului și al întregii creații. Un ochi deschis este AICI și ACUM.

 

      În el se reflectă elemente din geometria sacră, o știință fundamentală care folosește simboluri grafice și matematice pentru a descrie tot ceea ce există.

       În centru apare Sămânța Vieții, o figură geometrică ce descrie Creația și ne amintește despre faptul că totul este unit și interconectat: suntem toți creați din aceeași amprentă, sămânță.

       În juruil ei se deschid câteva petale formate din spirale ale lui Fibonacci care preiau forma unor secvențe ADN. Ele reprezintă Rația de Aur, care e proporția de creștere naturală a organismelor, de la plante la animale și om. Putem vedea această proporție uitându-ne la frumusețea corpului uman, care e și el creat sub incidența seriei lui Fibonacci. 

    Mandala surprinde și cele cinci solide platonice de bază, forme geometrice rezultate din legătura punctelor de intersecție din Floarea Vieții (tipar format din Sămânța Vieții). Ele sunt considerate sacre și sunt speciale din punct de vedere matematic pentru că toate laturile și unghiurile fiecărei forme au aceeași dimensiune. Ele descriu elementele de bază a Creației și sunt asociate fiecare cu câte un element primordial: pământ, apă, aer, foc, eter. 

      Pe background-ul imaginii apar puncte conectate, care se referă la faptul că toți suntem conectați și ne influențăm reciproc. Unele au miezul colorat, ceea ce duce cu găndul la unicitatea fiecăruia. Aceeași idee de interdependență și cauzalitate se poate vedea și privind efectul de undă din jurul siluetelor ce stau în diferite posturi. 

     Ochiul ne privește, ne menține atenția aici și ne invită să absorbim momentul acesta. Ochiul deschis duce la ideea de claritate interioară și limpezimea momentului prezent.

logo.png
bottom of page