top of page

~ Mandala Cunoașterii și Înțelepciunii ~

    Această mandală e ca un totem pentru cel care a fost creată. Ea conține multe informații codate în simbolurile care apar, având astfel o energie de putere, protecție și cunoaștere.  

 

  Mandala a fost realizată pe baza numerologiei unei date de naștere specifice, având energia numărului 7 ca cifră a destinului. De aceea se poate observa că mandala are o structură bine definită cu șapte colțuri. Liniile drepte și colțurile sunt asociate cu energia masculină.

Din perspectivă astrologică, persoana născută în prima parte a luni Mai este în zodia Taur. Este o zodie asociată cu elementul pământ. Astfel, în centrul mandalei, Copacul Vieții reprezintă această legătură cu împământarea (rădăcinile), dar el reprezintă și conexiunea cu divinitatea (ramurile). Prin urmare, acest simbol stravechi - Copacul Vieții - are rolul de a reprezenta ființa umană completă, întreagă, conștientă de cele mai profunde aspecte ale psihicului său, dar și conectată la cele mai înalte aspecte universale. O astfel de persoană poate deveni creator conștient al realității proprii, lucru simbolizat de Floarea Vieții - simbolul Creației - care apare și ea în centrul mandalei.

20 cm diametru pictură pe pânză în acrilic

Simbolurile folosite pe cele 7 colțuri aduc o energie puternică mandalei:

În partea de sus apare simbolul AMARA (din sistemul Amara Omni Healing), care reprezintă ideea conexiunii cu divnitatea - necesară în procesul creației. El ajută la conștientizarea propriei naturi divine, dar și la împământare! 

Apoi, în stânga și dreapta lui pe colțurile mandalei apar CHO-KU-REI și SE-HEI-KI, două simboluri de putere și protecție din sistemul Reiki Healing. Primul este un simbol de putere care ”aduce puterea aici și acum”, iar al doilea are ca funcție principală vindecarea la nivel emoțional și mental.

 

Pe mandală mai apare simbolul zodiei TAUR, simbolul ANKH - simbol egiptean care reprezintă viața și ciclurile viață-moarte-viață; apare și OCHIUL - simbol al Prezenței și Cunoașterii si simbolul UNALOME - un simbol budist sau hindus care reprezintă Calea spre Libertate..

 

Pe cercul exterior al mandalei se mai pot observa simbolurile celor 7 chakre. Ele apar în ideea de a simboliza cele șapte stări de conștiință la care se poate conecta omul. Faptul că apar frumos decorate și aranjate simbolizează o persoană conștientă și completă..

 

Această mandală este ea în sine un simbol personal de Putere, Protecție și Cunoaștere pentru persoana pentru care a fost creată! Doar privind-o, sau simpla ei prezență într-o cameră, activează tiparele energetice benefice descrise mai sus. Este ca un portal spre o dimensiune mai conștientă, mai armonioasă și cu un potențial mare de creație conștientă!

logo.png
bottom of page